Exclusiv: Volei Municipal Zalău dă cu piciorul la cupele europene

Primul club de volei masculin din România care a obţinut calificarea în Liga Campionilor nu mai este dispus să evolueze şi în sezonul următor în cupele europene, chiar dacă Volei Municipal Zalău a terminat ediţia 2013 – 2014 pe locul doi. În urma acestei poziţii, formaţia pregătită de Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae a obţinut calificarea în Cupa CEV, a doua competiţie europeană ca valoare, după Liga Campionilor, unde România va fi reprezentată de Tomis Constanţa.

Brusc şi dintr-o dată, cei din conducere s-au înţeles deja ca echipa zălăuană de volei să nu fie înscrisă în cupele europene. Oficialii clubului invocă faptul că Volei Municipal Zalău nu dispune de un buget care să-i permită evoluţia şi într-o cupă europeană, un motiv destul de pueril, având în vedere că bugetul faţă de anul trecut nu a scăzut considerabil.

„Nu vom înscrie echipa în cupele europene, pentru că nu avem posibilităţi financiare. Putem avea o deplasare ieftină, cu autocarul, dar, în acelaşi timp, riscăm să avem o deplasare lungă, în Rusia, care ne va costa un sfert din bugetul echipei pe un an”, ne-a explicat preşedintele clubului, Radu Nistorescu.

Clubul de la poalele Meseşului a evoluat de trei ori în Champions League, în perioada 2009 – 2012, când echipa s-a numit Remat Zalău, devenind triplă campioană a României. În ultimele două sezoane, Volei Municipal Zalău a jucat în Cupa CEV, competiţie în care, în acest an a obţinut calificarea alături de Dinamo Bucureşti, ocupanta locului trei în Divizia A1.

Leave a Comment